Vårt delingshjørne
Marcus Sahlin
Pettersen
17. desember 2020
Fremtidsrettede prosjekter
I 2019 startet Alv fra null. Vi måtte da i stor grad ta til takke med de prosjektene og kundene vi kunne få. I dag er situasjonen imidlertid en annen.
Vi har i dag gode kontakter både i offentlig og privat sektor og i høst har vi også startet vårt første hele Alv-prosjekt ute hos en av våre kunder. Fra at vi i begynnelsen måtte stå med lua i hånda og be selskaper om å ta oss inn, får vi i dag flere forespørsler om prosjekter enn det vi har folk til.
Dette gir oss luksusen til å kunne velge de prosjektene som er mest spennende, både for Alv og medarbeiderne. Vi sender aldri en medarbeider ut i et prosjekt, uten at han eller hun selv vil. Fornøyde og motiverte medarbeidere leverer nemlig klart best.
Organisering for deg som ønsker å bidra
En av de verste tingene jeg vet, er byråkrati, og særlig når initiativ og muligheter blir stoppet av byråkratiet.
I Alv har vi rigget oss slik at det skal være mulig å bidra for de som ønsker. I stedet for ledermøter, har vi ukentlig noe vi kaller AlvOps. Her kan de som vil være med. Her tar vi opp både operative og strategiske saker, og de som ønsker å bidra, får lov. I tillegg gjennomfører vi hver morgen et daglig møte (standup), hvor vi går gjennom hva som skjer i administrasjonen. Dette også helt frivillig å delta på for de som vil. Summen av dette gjør at de som ønsker å være med å påvirke, får muligheten til det.
I ALV HAR VI RIGGET OSS SLIK AT DET SKAL VÆRE MULIG Å BIDRA FOR DE SOM ØNSKER. I STEDET FOR LEDERMØTER, HAR VI UKENTLIG NOE VI KALLER ALVOPS.
Alv er absolutt ikke et rent flertallsdemokrati. Det er heller ikke målsettingen. Vi tror verken det er effektivt eller at det nødvendigvis fører til de beste løsningene. Alv er imidlertid rigget for at de som brenner for å bidra og påvirke, skal ha mulighetene til det, uten å bli stoppet av hierarki eller byråkrati.
Kultur for å utfordre deg selv og hverandre
Trolig den største grunnen til å jobbe i konsulentselskap, er mulighetene for å utvikle seg raskt. I et konsulentselskap får du ikke bare tilgang til din egen kunnskap og erfaring, men også tilgang til erfaringene fra medarbeiderne dine, som er hos mange ulike kunder og jobber med ulike teknologier. Når det fleste også jobber med ny og fremtidsrettet teknologi og prosjekter, gir dette et godt utgangspunkt til å holde seg i forkant av utviklingen.
VI HAR NEMLIG TRO PÅ AT JO BEDRE VI KJENNER HVERANDRE, JO LAVERE ER TERSKELEN FOR Å BÅDE HJELPE OG UTFORDRE HVERANDRE.
For å greie å ta del i dette, må man imidlertid også ha en kultur som bygger opp om kunnskapsdeling og utvikling.
I Alv er vi over gjennomsnittet opptatt av å bli godt kjente med hverandre. Allerede når du signerer blir du inkludert i internmiljøet vårt. Du får bruker på Slack og invitert til både det faglige og sosiale vi gjør. Vi har nemlig tro på at jo bedre vi kjenner hverandre, jo lavere er terskelen for å både hjelpe og utfordre hverandre.
Kontorer som forsterker kulturen
For et konsulentselskap er det utfordrende å få til å møtes ofte. Hverdagen er stort sett å være ute hos kundene våre. Likevel er det når vi møtes at de store fordelene med å jobbe i et konsulentselskap virkelig kommer til sin rett.
Derfor har vi kontorer midt i Oslo sentrum, slik at det skal være lett å komme seg inn til kontorene. Vi har også brukt mye tid på å utforme et kontor som det skal føles bra å være i. Vi har 500 kvadratmeter på Youngstorget, utformet mer som et hjem, enn som et kontor. Her har vi bordtennisbord, shuffleboard, spillområde, lounge og stort kjøkken. Annenhver fredag samler vi hele selskapet fra lunsj og ut dagen. Vårt håp og ønske er at flest mulig tar turen innom flere ganger i uka, enten for kun å sosialisere, eller for å samarbeide med hverandre.
Det å utnytte fordelene i Alv krever innsats utover det å jobbe 8-16. Det er i det du legger ned ekstra at du virkelig får noe igjen. Hvis du, som oss, brenner for å utvikle deg selv, er jeg sikker på at det ikke finnes mange arbeidsplasser hvor det er bedre og morsommere å gjøre dette i, enn i Alv.
Rigget for vekst
Det jeg har nevnt over er noen av hovedgrunnene til at Alv fremstår som et veldig bra selskap for meg. Samtidig er det uutløste potensialet enda større enn det vi faktisk har oppnådd. Selv om vi på kort tid har vokst fra 0 til 25 medarbeidere, er vi i dag rigget for å både doble og firedoble antall ansatte de kommende årene. Vi har kontorer å vokse i, en administrasjon til å takle veksten, et stort kundegrunnlag, samt en kultur som allerede har vist at vi er gode til å inkludere og utvikle nye som begynner i selskapet.
Hvis du synes dette høres interessant ut, vil jeg anbefale deg å utforske vår videoserie, hvor vi ukentlig publiserer en video på 3-5 minutter som handler om hvordan livet er i Alv, og spesielt om hvordan vi bygger Norges mest attraktive konsulentselskap.
Håper du tar kontakt med oss hvis du ønsker å bli med på reisen, eller send meg en melding på LinkedIn.