Alv Logo
DataPrat | Ikke bli lurt av korrelasjon. [Episode 5]

Er det egentlig slik at smørforbruket vårt henger sammen med antall skilsmisser?

Svaret er selvfølgelig nei. Dykker man ned i det store havet av data vil man finne mønstre, sammenhenger, ting som korrelerer. Og da er det viktig å ikke glemme at selv om vi ser en sammenheng må vi teste om det er en reell sammenheng, og årsak, mellom dataene vi ser på, eller om det er helt tilfeldig. Det er dumt å selge mindre smør for at flere skal få lykkelige ekteskap bare fordi vi ble presentert noe tilfeldige datapunkter som sier det er en sammenheng der.

I ukens episode av DataPrat ser vi på flere rare korrelasjoner/ sammenhenger, og hvordan det ikke er det samme som kausalitet/ årsak. Hva skal man være obs på for ikke å gå i fella? Hvordan sørger man for at de læringene man gjør seg som et nytt selskap ikke gror fast, og stadig jobber for å lære nye ting?

Digger du også data? Da anbefaler jeg deg å ta en titt her: https://alv.no/no/vil+du+vaere+med/stillinger/data+engineer

DataPrat er en serie med Martin Keseler Barland i Alv AS som handler om hvordan du kan og bør bruke data i din bedrift. Serien består av 5 episoder med tema rundt ulike blindsoner du kan ha når du skal ta beslutninger basert på data.

Følg oss i sosiale medier: https://www.facebook.com/AlvNorge/ https://www.linkedin.com/company/alvnorge

#ITkonsulent #Norgesnyekonsulentselskap #Alv

Hvis du ikke har hørt om oss før anbefaler vi deg sterkt å trykke på "Abonner" knappen over så du ikke går glipp av nye episoder!

Følg oss på veiene i å bygge Norges mest attraktive konsulentselskap!

Finn ut hva som gjør Alv unikt. Her har du 10 gode grunner til å jobbe i Alv: https://alv.no/no/hva+gjor+vi

På bloggen legger vi ut vårt aller mest faglige innhold - Les bloggen vår: https://alv.no/no/hva+mener+vi

Del