Alv Logo
DataPrat | Kan du stole på en fornøyd kunde? [Episode 4]

Har du opplevd å få SMS etter du har vært i kontakt med en bedrift før? Svarer du ærlig? Svarer du i det hele tatt?

Når bedrifter får mer data på oss som kunder burde det være lettere å vite hva slags inntrykk kundene faktisk har av oss. Og her kan maskinlæring komme til god hjelp.

Maskinlæring er ekstremt god på å finne mønstre i store datamengder, og vil dermed kunne være til stor hjelp i å finne likheter mellom de kundene du har nå og de som f.eks. har sagt opp kundeforholdet sitt. Dermed kan man tidligere i livssyklusen til kundene finne ut om de likner på kunder som har terminert kundeforholdet sitt, og vi som bedrift kan gjøre flere proaktive aktiviteter for å beholde dem. Det er tross alt dyrere å skaffe seg en helt ny kunde enn å beholde en!

I ukens DataPrat snakker vi om kundedata, maskinlæring og hvordan man kanskje kan predikere kundetilfredshet på en mer treffsikker måte enn å spørre kundene direkte.

DataPrat er en serie med Martin Keseler Barland i Alv AS som handler om hvordan du kan og bør bruke data i din bedrift. Serien består av 5 episoder med tema rundt ulike blindsoner du kan ha når du skal ta beslutninger basert på data.

Følg oss i sosiale medier: https://www.facebook.com/AlvNorge/ https://www.linkedin.com/company/alvnorge

#ITkonsulent #Norgesnyekonsulentselskap #Alv

Hvis du ikke har hørt om oss før anbefaler vi deg sterkt å trykke på "Abonner" knappen over så du ikke går glipp av nye episoder!

Følg oss på veiene i å bygge Norges mest attraktive konsulentselskap!

Finn ut hva som gjør Alv unikt. Her har du 10 gode grunner til å jobbe i Alv: https://alv.no/no/hva+gjor+vi

På bloggen legger vi ut vårt aller mest faglige innhold - Les bloggen vår: https://alv.no/no/hva+mener+vi

Del