Alv Logo
Del

Norges mest åpne konsulentselskap?

"Show, dont’t tell" - hørt det før?

For å være helt ærlig så er det vanskelig å fortelle den virkelig kjernen av hva som gjør Alv annerledes. På papiret er vi ganske like som alle andre IT-konsulentselskaper. Det skjønte vi fort, og det er bakgrunnen for hvorfor vi lagde videoserien vår. I denne bloggposten vil jeg gi deg noen highlights for å komme i gang! Slik at du slipper å se alle 130 episodene - med en gang.

Siden oppstarten har vi dokumentert hverdagen i Alv, oppturer og nedturer, gjennom denne videoserien. Selv om vi nå går inn i det fjerde året med videoserie, kan jeg med hånden på hjertet si at videoserien fortsatt er en god representasjon av hvordan vi bygger Alv også i dag.

Slik startet Alv

Kanskje en av de ærligste og mest åpne episodene er den første refleksjonsepisoden vi spilte inn. Da var Alv knappe 2-3 måneder ungt, og vi fortalte om hvordan oppstarten hadde vært, samt hvordan Alv i det hele tatt ble til.

Se episoden her:

Refleksjonsepisodene har blitt viktige episoder av videoserien. De har gitt tyngde, og muligheten til å få en bedre forståelse av hvordan vi har tenkt på veien mens vi har bygget Alv. Disse episodene gir deg en god innføring i nettopp det! Her kan du se resten av refleksjonsepisodene:

→ Oppstarten bak fasaden
→ 5% Alv
→ På toppen av isfjellet
→ Halvparten har vært corona
→ Passert kritisk masse
→ Alv i dag

Oppturer og nedturer

En av de tingene vi har vært opptatt av er at videoserien ikke skal være et glansbilde. Videoserien skal representere et ærlig bilde av hvordan det går med Alv. Derfor har vi delt både oppturer og nedturer vi har opplevd på veien.

Allerede i episode 4 tok vi sats, og viste en konfrontasjon med en sur og tverr daglig leder.

Vi delte også da vi var ekstremt nær av å gå på tidenes phishing svindel - å overføre flere hundre tusen til en utenlandsk bankkonto, i forbindelse med blåtur. Det endte med økokrimrapportering.

Alv under korona var ikke bare bare. Verken for Alv, eller for videoserien. Likevel produserte vi episoder hver uke fra hjemmekontoret, se alv.no/videoserie → naviger deg på riktige halvår å se. Alv bygges rundt en kultur der det er essensielt å møtes. Under korona var det lenge vanskelig. Kan man bygge kultur uten å møtes?

Selv om man i mange tilfeller skulle tro at det å være ærlig og åpen er en bra ting, har vi gjennom videoserien opplevd at i mange tilfeller vektlegges det som er negativt, i større grad enn det som er positivt. Flere jeg har snakket med har en hypotese om at vi hadde vært fler ansatte uten videoserien. Kanskje, men vi hadde mest sannsynlig ikke vært en gjengen vi er i dag. Det har gjort at vi faktisk lagte en egen episode der Marcus tar opp nedsiden av ærlighet.

Et mål om å vise at vi gjør ting annerledes

Selv om vi har vært opptatt av å vise når ting er utfordrende, er det viktig å vise når ting går bra også! Det skjer mye i Alv, både i og utenfor arbeidstid. Det har vært en stor del av videoserien. Vi har et mål om å gi opplevelser man ikke like enkelt kan få til ellers. Dette gjelder også får den årlige blåturen. Vi har vært i Østerrike, Frankrike og Kroatia. Den forrige turen gikk til Split.

Se også:

→ 2021: Frankrike del 1:
→ 2021: Frankride del 2:
→ 2020: Sölden

I tillegg til blåtur arrangerer vi også noe vi kaller AlvFredag Spesial. Annenhver fredag trekker vi hele selskapet inn til det vi kaller AlvFredag [les mer her] fra lunsj og ut. Noen ganger gjør vi litt ekstra stas på fredagen, og gjør den til en spesial. Her kan du se fra den siste AlvFredag Spesial:

Se også:

→ AlvFredag Spesial på en øde øy
→ RIB- safari og badstue i januar

Det skjer mye i Alv, og det aller meste er dokumentert gjennom videoserien vår. Jeg vil påstå at vi er Norge mest åpne selskap, som gir alle som vil en helt unik mulighet til å bli bedre kjent med oss. Vi mener det vi sier. Vi mener at vi gjør ting annerledes, så får du finne ut om vi er noe for deg. Alv er nok ikke for alle, men kanskje er det for deg? Alle videoserieepisodene tar deg bare en litt lang arbeidsdag… God titting!

Del
Les også
Les mer

6 ukers prosjekterfaring for årets studenter

En ny sommer er forbi, og studentene i Alv har avlagt seks intensive uker med frustrasjon, glede og mestringsfølelse.

6 ukers prosjekterfaring for årets studenter

Start et selskap
Jakob Høgh Gjellestad - 8/9/2022
Les mer

Videoserie: Verdens dårligste investering?

Med mål om å sette Alv på kartet har vi investert en haug av ressurser på en videoserie som i dag kan se ut som verdens dårligste investering. Eller?

Videoserie: Verdens dårligste investering?

Start et selskap
Jakob Høgh Gjellestad - 5/3/2022
Les mer

Fra reaktivt til prediktivt vedlikehold med Bane NOR

Alv har bidratt til at Bane NOR har tatt i bruk maskinlæring og kunstig intelligens til å gå fra reaktivt til prediktivt vedlikehold av Norges jernbanelinjer.

Fra reaktivt til prediktivt vedlikehold med Bane NOR

Data og Analyse
Kundehistorier
Jakob Høgh Gjellestad - 1/24/2023