Alv Logo

Data & Analyse.

Vi samarbeider om å utvikle bedrifter med bruk av data, analyse og maskinlæring!

Vi tilbyr tjenester i spekteret fra data mesh, dataintegrasjon, datavarehus og visualisering til knowledge graphs, data science, Machine Learning Operations (MLOps) og kunstig intelligens (AI). Alle disse tjenestene kan tilgjengeliggjøres i skyen. Vi tror på å løse problemer i tett samarbeid med kunden for å forstå oss på domenet, og samtidig utnytte de andre fagområdene i Alv som systemutvikling og sikkerhet for å skreddersy de beste løsningene!

Kunder

Typiske kunder vi jobber med innenfor data og analyse er store og små bedrifter med et digitaliseringsbehov innen data, analyse og maskinlæring. Vi har erfaring fra de fleste bransjer og tilpasser løsninger ut fra behov og hvilket nivå deres nåværende digitale plattform er på. Vi kan blant annet hjelpe med å få bedre innsikt i dataen de allerede sitter på, migrere til skyen, maskinlæring eller implementasjon av en data- og innsiktsplattform.

Noen kunder vi har jobbet med er:

  • Equinor – Utforming av en MLOps plattform i Azure for prediksjon av oljeproduksjon i Nordsjøen ved hjelp av subsurface-data.
  • Norges skiskytterforbund - Utviklet utøverrapport og sammenlagtanalyse med bruk av datavarehus i Azure og Power BI for visualisering. Samarbeidet med Webtron. Se deler av løsningen her: skiskyting.no/sammenlagt
  • Bane NOR – Utviklet en data science og MLOps plattform i Databricks.
  • Bank Norwegian – Migrere fra eksisterende on-premises-løsninger til ETL og datavarehus i Azure, samt Power BI for dynamisk rapportering.
  • Fygi Technologies – Produksjonssetting og videreutvikling av en maskinlæringsmodell for en automatisk tyverisikringsmodul «FygiEye».
  • Novatech – Utviklet en maskinlæringsmodell for prediksjon av klimautslipp fra oljeplattformer.

Data engineering og analyse

Data engineering handler om å forstå, integrere, transformere og kvalitetssikre data for analyse basert på domenet og forretningsbehov.
Analyse
etableres på toppen av den klargjorte dataen for å gi god innsikt med hjelp av visualiseringsverktøy som Power BI.

Les mer her →

Data Science og Machine Learning Operations (MLOps)

Data science kombinerer matematikk, statistikk og programmering for å løse problemer ved hjelp av data-drevne modeller og visualisering av data.
Machine Learning Operations (MLOps)
handler om å operasjonalisere maskinlæringsmodeller på en robust og effektiv måte fra utviklingsmiljø til produksjonsmiljø. Vi arrangerer også meetups i samarbeid med MLOps.community, som er et initiativ for å samarbeide om MLOps på tvers av selskap og bransjer.

Les mer her →

Databricks partnerskap

Vi er stolte av å være partner med Databricks! Plattformen kan brukes på tvers av fagområdene data engineering, analyse, data science og MLOps. Gjennom dette partnerskapet har vi tilgang til Databricks Academy For Partners som gir en unik mulighet for å ta kurs innenfor Apache Spark, dataanalyse, data engineering og maskinlæring i produksjon.

Les mer her →

Data & Analyse-tjenester

Konsulenter.

Blogg.

Tilbake
Fra reaktivt til prediktivt vedlikehold med Bane NOR
Neste