Alv Logo

Livet i Alv.

Hverdagen i Alv byr på mye, både når det kommer til faglige og sosialt. Her er en kort innføring i noe av det som skjer hos oss.

Les mer om livet i Alv

Hverdagen i Alv byr på mye, både når det kommer til faglig og sosialt. Det skjer mye både i kontorene våre i Pløens gate 7 på Youngstorget i Oslo gjennom uka, og også større ting som Blåturer, AlvFredag spesial, ParAlvympics, med mer.

Vår visjon er å bygge Norges mest attraktive konsulentselskap. Dette skal vi primært gjøre gjennom å være et selskap hvor det er mulig å utvikle seg raskere enn det er mulig å gjøre andre steder. Dette igjen oppnår vi gjennom å skape en kultur for utvikling og engasjement, og det er noe vi ser etter allerede gjennom ansettelsesprosessen.

Alt vi gjør i Alv bygger opp om visjonen vår. Jo bedre vi kjenner hverandre, jo raskere og bedre kan vi utvikle hverandre.
Under kan du lese litt mer om livet i Alv.

→ Klikk her for å se PersonAlvHåndboka. Her står det blant annet litt om godene vi har i Alv.

Oppstart / Onboarding

I Alv blir du inkludert i selskapet fra den dagen du signerer. Da får du Alv-mail og tilgang til vår interne Slack-kanal, noe som betyr at du blir invitert og er velkommen til både sosiale og faglige aktiviteter som vi gjør. På denne måten kan du hvis du vil, bli godt kjent med oss som jobber i selskapet allerede før du selv begynner.

De to første dagene etter oppstart i Alv, settes av til at du skal bli bedre kjent med selskapet. Da får du lære om hvordan vi gjør ting i Alv, hva som skiller oss fra andre konsulentselskaper, hvilke forventninger vi har til deg og hvilke goder, rettigheter og muligheter du har, nå som du er blitt en Alv.

Finne oppdrag

Vi legger mye jobb i å finne riktig oppdrag til riktig Alv. I god tid før du begynner i selskapet vil du bli bedt om å legge inn din CV i cvpartner.com , slik at vi kan begynne å se etter passende oppdrag til deg. Vi blir sammen enig om hvilke oppdrag vi skal spille deg inn til.

Det perfekte oppdraget finnes imidlertid ikke. Det er nettopp det som er bra med å være konsulent, at man får utfordret seg selv og utvidet sin egen kompetanse ved å komme ut til nye kunder, med nye utfordringer og nye teknologier.

Kunder og oppdrag

Alv har en strategi om å ha relativt få kunder, med flere fra Alv hos samme kunde. Dette fordi vi ønsker å ha tyngde nok hos kundene våre til å påvirke dem i positiv retning.

Vi har kunder i både offentlig og privat sektor og i dag har vi konsulenter ute hos blant annet Aize, Norwegian, Norsk Titanium, Tolletaten, Telenor og NRK.

→ Her kan du lese om noen av prosjektene våre.

Timeføring

Stort sett alle oppdrag Alv har i dag, er oppdrag hvor våre konsulenter fakturerer timene de jobber for kunden sin. Dette gjør timeføringen viktig. Vi har utviklet vårt eget timeføringsverktøy, alvtime.no . Her fører du alle timer du jobber, enten det er for kunde, interntimer, eller om du driver med kompetanseutvikling av deg selv eller andre.

Det beste er at Alv kompenserer deg for alle timer du jobber, uavhengig av om det er fakturerbart arbeid, eller ikke.

Hverdagen i Alv

Hverdagen til de fleste av våre konsulenter er i oppdrag. Våre oppdrag er stort sett fulltidsopprag, med alt fra 3 måneder, til flere år hos samme kunde.

Selv om du sitter i oppdrag, har du gode muligheter til å ha tett kontakt med de andre Alvene. Vi har et levende Slack-miljø hvor du raskt får oppdragshjelp når du trenger det. Vår målsetting er at kunder som leier inn en Alv får kompetansen til hele selskapet tilgjengeliggjort.

I tillegg møtes hele Alv fysisk annenhver fredag. AlvFredag kan du lese mer om litt lenger nede.

Alv dekker forresten overtidsmat så ofte du måtte ønske, både i prosjekt og i Pløens gate. Bare bruk folio-kortet ditt.

Faglig utvikling

I Alv har vi fritt kurs- og konferansebudsjett. Det betyr at du kan dra på de konferansene du selv ønsker. Det eneste Alv krever, er at du tenker på at dine handlinger og din faglige utvikling gir plussverdi for Alv over tid.

Internt dreier fagutviklingen vår mye rundt utviklingen av vårt eget timeføringsverktøy, Alvtime.no. Vi har også det siste året hatt andre interne prosjekter, som blant annet utviklingen av en rebus-app for rekrutteringsformål og utvikling av nye nettsider på alv.no

Annenhver torsdag møtes de som vil til fagkveld. Dette kombineres også med sosialisering. De siste måneden er det blant annet blitt arrangert "Ku og Koding", "Høne og Hacking" og "PowerPoint og Politics (indisk mat)". Noen av disse torsdagskveldene er også åpne for eksterne, så hvis du ønsker å ta med deg en venn, eller hvis du som leser dette ennå ikke er ansatt i Alv, men er nysgjerrig på oss, og kan tenke deg å komme å spise og drive med litt kompetanseutvikling sammen med oss, så si fra. Du er hjertlig velkommen!

Medbestemmelse og påvirkning

I Alv har vi ingen ledergruppe. I stedet gjennomfører vi annenhver tirsdag kl 17-19 AlvOps. I dette møtet kan alle medarbeidere som vil stille, enten fysisk eller via teams. Her tar vi opp både operative og strategiske problemstillinger. Agendaen bli sendt ut på slack på forhånd, slik at du vet hva vi skal diskutere.

Alv er ikke et flertallsdemokrati. Vi ønsker nemlig å være et selskap som hele tiden pusher videre og tørr å gå veier andre ikke går. Ved rene flertallsdemokratier holder holder man seg ofte mer i midten.

Alv er derimot organisert slik at hvis du brenner for noe, skal du enkelt komme til orde, bli hørt og få lov til å bidra på de områdene.

Kompetanseutvikling

Et av Alvs hovedmål er å bli et sted hvor du kan utvikle deg raskere, enn det er mulig å gjøre andre steder. For å oppnå dette jobber vi også strukturert med din kompetanseutvikling.

Hvert år setter du og din nærmeste leder opp en kompetanseutviklingsplan for deg. Denne tar dere så frem gjennom året, og bruker den som et verktøy for å jobbe strukturert med utviklingen av din kompetanse. Ingen personalledere i Alv er ansvarlige for flere enn maksimalt 10-12 Alver. Dette sikrer tett oppfølging av hver enkelt og du har en-til-en-samtaler med din personalleder flere ganger i måneden.

Sosialt

Jo bedre vi kjenner hverandre, jo raskere og bedre kan vi utvikle og utfordre hverandre. Derfor gjør vi i Alv mye sosialt. I tillegg til allerede nevnte AlvFredag, er mye av det sosiale livet i Alv sentrert rundt ParAlvympics.

ParAlvympics er en internkonkurranse hvor vi konkurrerer i lag. Når du bli ansatt i Alv, blir du også tilordnet et ParAlvympics-lag. I ParAlvympics gjennomføres det en øvelse i måneden. Øvelsene spenner fra matlaging og kreative øvelser som tiktok-dans og lage musikk, til diskgolf og 3000 meter løping. Deltagelse er selvsagt helt frivillig.

Pløens gate 7

Utenom det organiserte sosiale opplegget, er det kontoret vårt i Pløens gate 7, rett ved Youngstorget, som er kjernen i Alv. Her er alle Alver velkommen når de måtte ønske. Her lager vi felles lunsj stort sett hver dag, og de som ønsker bestiller seg overtidsmat på Alvs regning.

I Pløens gate 7 finner man vinskap og kjøleskap som står til fri disposisjon for alle Alver. Her finner du også bordtennisbord, shuffleboard, Nintendo switch, samt en haug med brettspill. De som ønsker kan også bruke kontorene til private ting og det har både vært arrangert utdrikningslag, 30-årsbursdag og bryllupsfest i lokalene allerede, selv om vi flyttet inn så sent som i januar 2021.

Leveregelen på kontoret er veldig enkel. Forsyn deg av det kontoret har å by på av både tilbud, mat og drikke. Hvis det er overvekt av Alver tilstede, dekker Alv alle utgifter. Hvis det primært er et privat arrangement, dekker dere mat og drikke selv. Uansett forlater dere lokalet minst like fint som dere fant det.

Hvis du ønsker å booke kontoret til private arrangement, finner du møtebooking i kalenderen i Outlook.

Turer og arrangement

Vi har som målsetting å arrangere minimum to årlige turer, hvor helst en av dem er til utlandet. I tillegg til turene, arrangerer vi mye sosialt. Sommerfest og julefest er en selvfølge.

Fredagene hvor vi arrangerer AlvFredag, har vi også fredagpils. Alv spanderer både mat og drikke en stund utover.

Her er et utvalg av sosiale turer fra videoserien:

Blåtur 2020 | Skitur til Sölden
Blåtur 2021 | Slott i Frankrike | Del 1
Blåtur 2021 | Slott i Frankrike | Del 2
Blåtur 2022 | Split

Downhillsykling i Hafjell
AlvFredag Spesial - Overnatting på en øde øy
AlvFredag Spesial - Skiskyting og rappellering

Hvis du ikke allerede er ansatt i Alv, men tror Alv kan være et selskap for deg, må du gjerne ta kontakt med oss. Trykk her for å se ledige stillinger.

Blogg.

Tilbake
Hvorfor investere i fremtidens kontor?
Neste