Alv Logo

Bedre beslutningsprosesser med Power BI.

Korrekt data til rett tid er avgjørende for å ta gode forretningsbeslutninger. Power BI hjelper deg å gjøre data om til innsikt i dine beslutningsprosesser.

Bedre beslutningsprosesser med Power BI

Korrekt data til rett tid er avgjørende for å ta gode forretningsbeslutninger. I en verden med stadig økende datamengder er bedrifters evne til å samle, strukturere og analysere informasjon en viktig del av vekststrategien. Power BI er et effektivt analyseverktøy for bedrifter som ønsker å utnytte data på en smartere måte.

Hvorfor ta i bruk Power BI?

Mange bedrifter bruker unødvendig mye tid på rapportering av nøkkeltall og annen driftsrelatert informasjon. Beslutningstakere må hente ut data fra en uoversiktlig mengde datakilder hver uke og mer og mer tvil sås rundt om tallene egentlig er korrekt. Power BI lar deg automatisere rapportering og samle data på et sentralt sted som enkelt kan distribueres ut i organisasjonen til de rette beslutningstakerne. Dette eliminerer behovet for manuell behandling av data og reduserer risikoen for feil slik at ansatte kan bruke tiden sin på å planlegge for framtiden heller enn å grave i fortiden.

Med Power BI kan beslutningstakere ta avgjørelser basert på innsikt de tidligere ikke hadde tilgang til. Power BI har en rekke funksjoner og gode visualiseringsløsninger som gjør det enklere å identifisere trender og utføre detaljert analyse. Den brede funksjonaliteten gjør Power BI til et kraftig verktøy, ikke bare for dataanalyse, men også for strategisk planlegging og operasjonell effektivitet.

Hvordan komme i gang med Power BI?

Å ta i bruk Power BI er enklere enn mange skulle tro. Første skritt er å avdekke hvilke forretningsspørsmål rapportene skal besvare. Deretter må relevante datakilder identifiseres og håndteres. Aktuelle datakilder kan være alt fra interne ERP og CRM-systemer slik som Business Central og Salesforce til eksternt tilgjengelig data som prisstatistikk, værmelding og poster i sosiale medier. Det er vanlig å enten bygge eller videreutvikle et datavarehus for å integrere alle datakildene i løsningen. Når datakildene er håndtert kan rapporter utformes.

For å få mest mulig ut av Power BI er det er viktig å gi ansatte god opplæring i hvordan rapportene kan brukes og hvordan eventuelle nye rapporter kan utvikles.

Kort oppsummert ser prosessen slik ut:

  • Av dekke forretningsspørsmål
  • Identifisere og håndtere relevante datakilder
  • Utforme rapporter
  • Etablere rutiner for vedlikehold og videreutvikling av rapporter

Passer Power BI for din bedrift?

Vi inviterer deg til et uforpliktende og gratis møte. La oss sammen utforske mulighetene Power BI kan tilby ditt selskap, og skissere veien videre. Når data blir en naturlig del av beslutningstakingen, åpner det for vekst og innovasjon.

Har du spørsmål knyttet til dette?

Vi svarer deg gjerne

innleie av enkeltkonsulenter-tjenester

Tenker du på å kjøre i gang med et prosjekt?

Ta kontakt med oss for å se om vi har passende konsulenter tilgjengelig.

Blogg.

Tilbake
Hvorfor investere i fremtidens kontor?
Neste